2013. január 11., péntek

G.I. Joe: The Rise Of Cobra - G.I. Joe: A Kobra árnyéka (2009)

Ha már úgyis megérkezik lassan a mozikba a második rész, ideje kiveséznem a Transformers hatalmas sikerét meglovagló, a nyolcvanas évek másik játék és rajzfilm etalonját, a G.I. Joe-t. 

Való igaz, az eredeti rajzfilm, illetve képregény egészen más volt, mint a többi társa akkoriban. Nem csak a pörgős akciók, és kemény beszólások jellemezték a művet, kikacsintott különböző korok és rasszok harcművészeteibe, vagy akár a tudományos fantasztikumba is. A karakterek hovatartozása pedig egyik akkori rajzfilmben sem jelent meg ennyire letisztultan; valaki vagy jó volt, vagy rossz. Nem voltak köztes átmenetek. A Kobrák egyáltalán nem voltak coolak, a Joe-k azonban annál inkább. A sorozat tudatosan nevelő célzattal készült. Persze ezek a pólusok mára összemosódtak, ahogy ebben a filmben is. De ez nem feltétlenül baj, hiszen a mai közönség nem igazán szereti, ha egyértelmű, úgymond egydimenziós karaktereket nyomnak le a torkán.

A történet nagyvonalakban: Az elit osztagok legelitebbje, a G.I. Joe osztag, a legmodernebb haditechnikával veszi fel a harcot a világot fenyegető ellenséggel. A korrupt, és megalomániás fegyverkereskedő, Destro világuralomra akar törni, de a Joe-knak nem csak vele, hanem egy rejtélyes Kobra nevű szervezettel is le kell számolniuk, mielőtt elszabadulna a káosz a világban.

Már a tartalmat olvasva is láthatjuk, hogy ezt a filmet bizony nem kell komolyan venni. De amit egy ilyen mozi igényel, azt nagyon jól hozza; dögös csajok, nindzsák, high-tech kütyük, fegyverropogás. Számomra egy kellemes csalódás a film, mert nem hittem volna, hogy ilyen jól fogok szórakozni rajta.
Annak ellenére, hogy egy tisztességes blockbusternek tudható be, megbukott a mozi pénztáraknál, így nem hittem volna hogy lesz folytatás. S lám, Hollywood mégis látott benne potenciált, így idén Dwayne Johnson mentheti meg a világot a Kobráktól, Bruce Willis-szel az oldalán.
6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése