2013. szeptember 16., hétfő

Daily News #32 - Regent's Park Open Air Theatre: The Sound of Music

A londoni királyi parkok egyik legnépszerűbbikeként rengeteg szórakozási és pihenési lehetőséget kínál a - hajdanán Marylebone Parkként ismert - Regent's Park. A tizenkilencedik század elején, John Nash által megálmodott arculata a parknak, a különleges rózsakert (melyben 30 ezer tő, 400 fajta rózsa sorakozik) mellett színpadokkal, kávézókkal, állatkerttel és egy sportközponttal (The Hub) várja az odalátogatókat. Ide egyébként mindenképpen érdemes eljönni annak, aki Londonban jár, hiszen a rengeteg szabadidős lehetőség mellett, kétségtelenül a legszebb látnivalók egyike a tóval és szökőkúttal is felvértezett Regent's Park

A park közepén elterülő, díjnyertes szabadtéri színház 1240 ülőhellyel bír, ám mégis egyfajta családias hangulata van az egésznek. Minket legalábbis már belépéskor elvarázsolt a hely. Az elrendezés kifogástalan; az ülések vannak annyira meredekek, hogy véletlenül se lógjon az előtted ülő feje a képbe. Persze a remek élményhez az is sokat hozzáadott, hogy pazar helyünk volt, hiszen gyakorlatilag a nézőtér közepének a közepének a közepén dobtuk le a hátsónkat. 

A Muzsika Hangja egyike a kedvenc musicaljeimnek, de még a nagy elvárásaimat is sikeresen felülteljesítették a kiváló színészek. Mert itt bizony mindenki remekelt. Továbbá a díszletek és a jelmezek is pofásak voltak. 
Egyetlen negatívumként csak a hideget tudnám megemlíteni (régen esett már ilyen jól a forró tea) és az előző napi esőtől még nedves üléseket. De akármennyire is fázós az ember, az igazság az, hogy mindez csak méginkább hozzásegíti a helyet az egyedülállóan otthonos atmoszférához.

Mivel az előadások évente cserélődnek, a The Sound of Music sajnos már nem lesz látható, de aggodalomra semmi ok, hiszen a következő szezon darabja a To Kill a Mockingbird lesz, ami szintén kihagyhatatlan kedvenc. Én tuti ott leszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése