2013. szeptember 29., vasárnap

Army of Two Trilogy (2008-2013)

Army Of Two (2008)

A történet szerint adva van nekünk két elit katona, Salem és Rios, akik az Army of T.W.O. (Trans World Operations) szervezetén keresztül teljesítik az amúgy lehetetlennek tűnő küldetéseket. Igazából felesleges is mélyebben belemenni, hiszen a játék szempontjából teljesen érdektelen a sztori. Nem is emiatt lett olyan sikeres, sokkal inkább co-op lehetőségek új szintre emelése miatt.

Mint azt a beszédes cím is mutatja, a játék akkor az igazi, ha ketten vagytok rá. Egyedül nem hinném, hogy túlságosan élvezetes lehet, viszont két embernek tényleg hatalmas kikapcsolódást nyújt az Army of Two. Rengeteg egyedi co-op lehetőséget kínál a játék. Ilyen például az Aggro, ami annyit tesz, hogy az ellenség mindig azt fogja támadni, aki felhívja magára a figyelmet. Ezt kihasználva pedig kezdhet taktikázni az másik fél, hogy hogyan szedje le a túlerőben lévő ellenséget. Persze akad még itt rengeteg más közös móka is, mint az elsősegélynyújtás, a fegyver csere, a pacsizgatás, vagy akár a Back to Back felállás, amikor egymásnak háttal állva kell aprítani a körülvevő katonákat. Az irányítás jó, a grafika pedig meglepően szép. Ha van egy kis szabadidőd, csak hívd át egy haverodat és hidd el, tökéletes kikapcsolódásban lesz részetek az Army of Two-val.
8/10

Army Of Two: The 40th Day (2010)

A két évvel későbbi folytatás ugyan nem tarolt akkorát, mint elődje, de azért még éppen képes arra, hogy élvezetes játékélményt nyújtson. A sztoriba bele se mennék, mert az első részhez hasonlóan most sem igazán van. Ellenben az akció szcénák megduplázódtak, Sanghaj városát porig rombolják hőseink. És akkor itt meg is említeném a játék legnagyobb negatívumát, a kidolgozatlan környezetet. Az épületek gyakorlatilag kockánként omlanak le, és bár ez nem tűnik olyan nagy hibának, azért egy olyan játék esetében, ahol a pusztítás ennyire epic, ott igenis zavaró tényező tud lenni. Az újfajta oldalnézet is inkább elvesz a játékélményből, mintsem hozzáad (szerencsére ezt a hibát orvosolták a harmadik részben).

Mindezeket leszámítva azért még mindig kellemes kikapcsolódást ígér az Army of Two: The 40th Day, hiszen ez a sorozat még mindig az egyik legélvezetesebb co-op móka a jelenlegi játékpiacon. 
6/10

Army Of Two: The Devil's Cartel (2013)

A harmadik epizód esetében is színtiszta csapatmunkáról beszélhetünk. Nem is igazán értem a lehúzó értékeléseket. Oké, az újdonság varázsa itt már eltűnt, ez igaz, de szerencsére a nézet visszaváltozott az első részben látottakhoz, valamint az irányítás is itt a legkifinomultabb. A grafika még mindig ütős, a fegyvertuningolási rendszer messze itt a legjobb, és legszínesebb, valamint most először a sztori is tartogat némi meglepetést. 

A co-op mód viszont mintha nem kapna akkora hangsúlyt. Persze, mint azt fentebb írtam itt is fontos a csapatmunka, de azért nincs annyira központi szerepe, mint mondjuk előzőleg volt. Emiatt a kis apróság miatt nem ér fel a széria nyitóepizódjához, ám a második résznél így is jobban tetszett. 
7/10
Érdemes nekiülni mindhárom játéknak, mert higgyétek el, két személy részére remek kikapcsolódást ígér az Army of Two három része, ami bár nem váltja meg a világot, van egyfajta varázsa. Én azért remélem, hogy érkezik egy esetleges negyedik felvonás is, mert tuti nem sajnálnám rá a pénzt.
7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése