2013. augusztus 15., csütörtök

Daily News #31 - Believe it or Not!

London szívének egyik legfurcsább és legbizarrabb kiállítása a Robert Ripley felfedezéseit felvonultató interaktív túra, a Believe it or Not. A valódi Indiana Jones-ról annyit kell tudni, hogy az 1920-as-'30-as években bejárta a világot, hogy összegyűjthesse a világ legmeghökkentőbb furcsaságait, hogy aztán az általa készített képregényekben számolhasson be róluk elsőként. A rajzok rendkívüli sikereket tudhattak maguknak felkeltve a világ érdeklődését. És bár Ripley 1949-ben meghalt, gyűjteménye fennmaradt a háború után is. Szellemiségét azóta közel 30 múzeum őrzi a világ minden táján, többek között Londonban is.
A néhol modern freakshow-ra hajazó múzeum rengeteg érdekességgel várja az odalátogatókat. A több szintes épület legtetejéről indul a bizarr utazás, melyben a kínzóeszközökkel teli szobáktól, a különféle torzszülötteken át, egészen a gyomorforgató törzsi szertartásokig, rengeteg mindennel találkozhatunk. A falakon pedig folyamatosan a képregények egyes oldalai köszönnek vissza számtalan érdekességgel. A több órás kiállítást végül egy tükörlabirintus és egy forgó szoba zárja, amik számomra abszolút a Ripley Museum legizgibb pontjait jelentették.
Bár néhol már kicsit elnyújtottnak éreztem a dolgot, azért megéri megnézni, mert tényleg elképesztően sok hihetetlen dolgot lát az ember. A Mirror Maze-ért pedig külön piros pont jár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése