2013. október 11., péntek

The Face Of Fear - Rettegés (1977)

Dean R. Koontz egyik korai regénye (melyet még álnéven publikáltak) ugyan egy izgalmas thriller, ám a későbbi remekműveinek a közelébe sem ér. A rendkívül termékeny szerzőnek ma is elég felemásak a művei. Temérdek könyvet olvastam tőle, és voltak, amik visszatérő, örök kedvencekké váltak, míg akadtak olyan regények is, amik néhány nappal az elolvasásuk után feledésbe is merültek. Viszont annak ellenére, hogy a Rettegés sosem lesz alapmű (még műfaján belül sem), egy erős karrierkezdésnek tudható be.

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a város lakóit, aki a média csak a "Hentes" néven illet. Ám amikor egy volt hegymászó felfedi a gyilkos kilétét, menekülni kényszerül.

A történet egyszerű, ám roppant izgalmas. Legalábbis az utolsó néhány fejezetig, ahol némileg elfárad. A könyv végi fordulat pedig kiszámítható, de legalább a karakterek - még ha közel sem olyan kidolgozottak, mint azt a későbbi műveiben megszokhattuk -, szerethetőek. Viszont aki szereti a rövid, krimi/thriller ponyvákat, az biztos vagyok benne, hogy szeretni fogja a Rettegést is. Nem lenne rossz könyv egyébként, csak túlontúl felejthető (igaz, a Jégcsapdánál még így is jobb), viszont aki mindössze ismerkedni szeretne az író munkásságával, inkább tegye az Égi Jel-lel, a Rejtekhely-jel, vagy az Odd Thomas sorozattal.
6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése