2012. december 4., kedd

Daily News #11 - The Lion King

Mikor először itt voltunk Londonban Rékával - úgy röpke három évvel ezelőtt -, már akkor eldöntöttük a plakátot látva, hogy ezt muszáj megnéznünk! Szombaton pedig elérkezett végre a nagy nap és az élmény leírhatatlan volt!

Az Oroszlánkirály musical változata jelenleg minden idők legjövedelmezőbb Broadway darabja, letaszítva ezzel a trónról Andrew Lloyd Webber klasszikusát, Az Operaház Fantomját. És akkor nézzük, mitől lett ennyire sikeres ez a mestermű, és minek is köszönheti pontosan azt a díjesőt, amit - méltán - kiérdemelt;

A földszinten, nagyjából középről élvezhettük az előadást. Egyébként tökéletes helyünk volt, minden tök jól látszott. A technika, a jelmezek, a díszletek... minden elképesztően profi volt! A színészek is a legjobbjukat hozták, főleg a Rafiki-t alakító Brown Lindiwe Mkhize-t, és a Mufasát megformáló Shaun Escoffery-t említeném meg legjobbakként. Persze mindenki más is remekelt. 

A dalok - mind az eredetiek, mind pedig az újonnan írottak - elképesztően jól szólaltak meg. Már a nyitó "Circle Of Life" is teljesen beszippantott minket, és ezt az irtó magas színvonalat sikerült is az utolsó pillanatokig megőrizniük, amiért külön piros pont az alkotóknak. Réka végig is pityeregte az egész előadást a nyitánytól, Mufasa halálán át, egészen a zárásig... :D

Sok színdarabot láttam már (bár itt Londonban még csak ez volt az első...), de a The Lion King Musical-nek még a közelébe sem ér egy sem. Ha valaki Londonban jár, ne hagyja ki ezt a zseniális remekművet, üljön be rá, mert nagyon megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése