2012. december 5., szerda

From Paris With Love - Párizsból szeretettel (2010)

Pierre Morel a méltán nagysikerű Taken után ismét egy pörgős akciófilmmel jelentkezett. Elődjéhez hasonlóan a helyszín megint csak Párizs, a főhős pedig ismét egy legyőzhetetlen, tapasztalt kormány ügynök, akit ezúttal John Travolta elevenít meg. Senki ne számítson egy világot megrengető alkotásra, de műfaján belül totál tűrhetőre sikeredett. A filmben amúgy a fent említett rendező mellett Luc Besson is közreműködött.

Richard Stevens (Jonathan Rhys Meyers) egy alacsony beosztású, higgadt és megfontolt titkosügynök, aki a Francia nagykövetségen dolgozik. Legújabb ügyéhez egy új társat kap, az államokból érkező különc FBI-os, Charlie Wax (John Travolta) személyében. Az amerikai ügynök, egy az egyben Stevens ellentéte; nagyszájú, arrogáns, előbb lő, és aztán kérdez. Viszont muszáj összeszokniuk, hisz kettejüknek kell megállítani egy Párizst fenyegető terrortámadást.

Már a sztorit olvasva is sejthetjük, nem rejt a film semmi olyat, amit ne láttunk volna már ezerszer. Sőt a történet kimondottan összecsapottra sikerült, hiába keresünk összefüggéseket a sztori némely pontjaiban. Továbbá pofátlanul sablonos is. A nagypofájú, tapasztalt, saját módszerei szerint dolgozó ügynököt, és a minden protokollt betartó újonc párosa már igazi lerágott csontnak számít. Éppen ezért teljesen megértem, ha valakinek nem tetszik a film. De számomra pont ezek miatt a klisék miatt volt jó. No meg a zseniálisan, ugyanakkor abszolút kivitelezhetetlen és irreális akciók miatt. Az elejétől a végéig maximális fordulatszámon pörög, itt-ott beiktatva néhány töltelék mondatot.
Jonathan Rhys Meyers pedig különösen tehetségesnek mondható, bár ez ebben a filmben nem derül ki. Travolta az, aki a hátán elviszi az egész filmet. Nagyon jól hozza a nagyképű, flegma kormányügynököt. Számomra a film kellemes meglepetés volt, igaz, a Taken színvonalát meg sem közelíti, azért egy estét abszolút kitölt. Aki eszetlen puskaropogásra vágyik, nyugodtan válassza a Párizsból Szeretettel-t, de akitől az ilyesfajta mozi messze áll, jobb, ha elkerüli.
6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése