2012. október 24., szerda

Dexter - Early Cuts (2009-2012)

Bár nem sokan tudják, de napjaink egyik legsikeresebb sorozata, a Dexter elindult animált, websorozat formájában is. Az Early Cuts, kedvenc sorozatgyilkosunk korai éveiből táplálkozik, a vadászatok egyes fázisait bemutatva. A széria most éppen a harmadik évadnál tart; az első 12, míg a második és harmadik, 6 részt foglal magába. Stílusa sokaknak kissé furcsa lehet, hiszen nagyrészt csak állóképekből építkezik, ám ettől függetlenül az illusztrációk hangulatosak és dekoratívak - leginkább Bill Sienkiewicz munkáit tudnám kiemelni, melyek messze a legsötétebbek mind közül.

A szinkronhangot, szerencsére az eredeti karaktert is alakító, Micheal C. Hall szolgáltatja. Nagyon megy az orgánuma a karakterhez: hidegvérű és érzelemmentes, pont amilyennek egy precíz sorozatgyilkosnak lennie kell.

Kimondottan tetszik amúgy az alapötlet. Mintha betekintést nyerhetnénk Dex vérminta gyűjteményének néhány darabkájába (többek között az elsőbe is). Ahogy a történetfoszlányok sem rosszak. Pusztán a kivitelezés aggaszt. A jó gondolatok ellenére az epizódok hossza és kidolgozatlansága miatt túlon-túl felejthetővé válik a dolog. Persze néhány percbe sűrítve nem is nagyon várja el az ember, hogy megváltsa a világot, de ez azért tényleg kevés. Viszont nem róhatjuk fel igazán negatívumként, lévén egyfajta reklámfogásról beszélünk, nem pedig a sorozat egy tényleges mellékágáról, de szerintem akkor is kihozhattak volna többet a dologból. Mindenesetre gondoltam megéri megemlíteni, hogy van ilyen is. Ha más nem is, a rajongók (mint pl. én is) azért értékelni fogják.
6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése